Rijerstraat 33, 9690 Kluisbergen (Ruien) +32(0)494729330

PerfectFit-tuigjes

Omdat ik als osteopaat zo vaak de vraag kreeg wat nu een goed hondentuigje was en na de zoveelste frustratie na het zien van die K9-tuigjes heb ik besloten om zelf op zoek te gaan naar de allerbeste tuigjes en deze tevens te verdelen in de praktijk.

Vanaf heden zijn de tuigjes van Perfect Fit dan ook te verkrijgen bij mij.

WaaromPerfect Fit?

Het Perfect Fit-tuigje is een Y-tuig waardoor de druk op de borstkas netjes wordt verdeeld en waarbij het schouderblad vrij blijft en de beweeglijkheid van het schouderblad dus niet in het gedrang komt. Daarbovenop heb je geen inklemming van de belangrijke vaat- en zenuwstructuren die aanwezig zijn in de hals en de schouder. De brede en zacht (met fleece) onderlegde banden van het tuig zijn comfortabel om te dragen en verdelen de druk dan weer adequaat waardoor ze geen klachten veroorzaken bij het correct afgestelde tuig.

Een ander belangrijk punt is dat door de vorm en de bepaalde druk tussen de schouderbladen het Perfect Fit-tuig een stress-relief tot gevolg heeft volgens het principe van het inbakeren of de Thundershirts. Dit zou angstige of onrustige honden helpen en geeft ze een veilig gevoel.

Het Perfect Fit-harnas wordt specifiek op jouw geliefde viervoeter afgemeten met verschillende groottes van tuig (4 verschillende series: tiny, 15, 20 en 40), opgebouwd uit 2 (voor de tiny) of 3 delen met daarin nog eens verschillende maten waarbij het verstelbaar is op vijf plaatsen.  Daardoor kan een perfecte pasvorm verkregen worden. Want zoals men al weet, tussen de rassen onderling zijn er grote verschillen maar ook interraciaal! Zo is bijvoorbeeld de ene labrador breder vooraan dan de andere. Bij het aankopen van een standaard tuigje kan het dus zijn dat dit niet geschikt is voor uw hond.


Geschiktvoor welke honden?

Het aankopen van een Perfect Fit-harnas kan bij volgende honden echt aangeraden worden:

    • Bij honden met een bijzondere verhouding va diepte en lengte van de  borstkas
    • Honden met terugkerende klachten in nek en rug
    • Honden die angstig zijn bij het over het hoofd trekken van een tuigje. Door de clips op het top-gedeelte van het Perfect Fit-tuigje hoeft dit niet meer en kan het tuig worden aangebracht vanop de zijkant zonder het over het hoofd van de hond te moeten trekken.
    • Bij honden die een goed zittend tuigje nodig hebben voor het beoefenen van bepaalde sporten.


PRIJS

De prijzen variëren, afhankelijk van de grootte van uw tuigje, van €50 voor de kleinste tot €70 voor de grootste voor een volledig tuig op maat.
Bij vragen of opmerkingen omtrent deze tuigjes, aarzel dan niet om mij te contacteren.